Sorgun Kaymakamlığı Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Sorgun Kaymakamlığı ve Sivil Toplum Örgütlerince (STK) “Sorgun Platformu” oluşturularak Bayırbucak Türkmenleri için gıda yardım kampanyası başlatıldı.
Sorgun Kaymakamlığı internet sitesinden yapılan duyuruyla vatandaşlardan konserve, kuru gıda, çocuk maması, çocuk bezi, süt gibi yardımlarda bulunulması istenildi.
Haber sitede şöyle yer aldı;
Sorgun’da faaliyet gösteren bütün Sivil Toplum Kuruluşları Kaymakamlığımız koordinesinde bir araya gelerek Sorgun Platformunu oluşturmuşlardır.
Sorgun Platformu; Türkiye Suriye sınırının Suriye tarafında kurulan çadır kentte kalmakta olan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize gıda yardımında bulunma faaliyeti başlatmıştır.
Türkmen kardeşlerimiz için yapılacak gıda yardımı kapsamında talep edilenler;
•Konserve
•Kuru gıda
•Çocuk maması
•Çocuk bezi
•Süt
Sayılan maddelerden yardımda bulunmak isteyen Sayın Sorgun’lu hemşehrilerimiz himmetlerini Sorgun Belediye binası alt katında bulunan kermes salonunda görevlilere teslim edebilirler.