Sorgun Belediyesi'nden farklı yenilik
Yozgat’ın Sorgun Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine geri dönüşüm sağlamak için sıfır atık toplama noktaları oluştururken sebze pazarına da 20 faklı noktaya 800 litrelik çöp konteynerleri yerleştirdi.
Yozgat’ın Sorgun Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerine geri dönüşüm sağlamak için sıfır atık toplama noktaları oluştururken sebze pazarına da 20 faklı noktaya 800 litrelik çöp konteynerleri yerleştirdi.
Sorgun Belediyesi geri dönüşümü sağlamak için atıkların kaynağında ayrışmasını sağlayan metal-cam, plastik-kağıt, evsel atık kutularının yer aldığı sıfır atık toplama noktaları oluşturdu.
Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci yaptığı açıklamada; Geri dönüşüme tam destek vererek Atatürk Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesindeki çöp konteynırlarını kaldırarak, yerlerine atık toplama kutuları bıraktık. Tüm atıkların kaynağında ayrışmasını sağlayan metal-cam, plastik-kağıt, evsel atık kutularının yer aldığı sıfır atık toplama noktaları oluşturduk. Siz değerli hemşehrilerimizin de desteği ile Sorgun her gün daha güzel” dedi.
800 litrelik plastik çöp konteynırlarımızı pazar esnafımızın ve vatandaşlarımızın kullanımı için sebze pazarında 20 noktaya bıraktıklarını ifade eden Başkan Ekinci, “Pazarcı esnafımızdan ve alışveriş yapan hemşehrilerimizden çöpleri bu konteynırlara atmalarını rica ediyoruz. Yaşam alanlarımız temiz bulmak istiyorsak temiz bırakalım. Temiz bir çevrenin herkesin hakkı olduğunu unutmayalım. Hemşehrilerimize hayırlı alışverişler, pazarcı esnafımıza bol bereketli kazançlar dileriz” diye konuştu.