Rektör Adayı Özkan, İstiklalin En Temel Metni istiklal Marşımız'dır

Bozok Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadelenin ruhunu oluşturmanın yanında milletimizin istikbalde istiklalinin de temel metni olduğunu söyledi.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 1 dk
visibility 115
update 21:59
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Rektör Adayı Özkan, İstiklalin En Temel Metni istiklal Marşımız'dır

Bozok Üniversitesi Rektör adayı hemşerimiz Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, mesajında İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıl dönümünün onur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özkan, ayrıca ebediyete intikal edişinin 79. yılında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle andı.

“Milletlere istikamet veren, millet olma şuuru kazandıran, geçmişten geleceğe köprü olan önemli şahsiyetler ve hadiseler vardır. Mehmet Akif ve İstiklal Marşı bu anlamda milli mücadelemizin ruhunu oluşturmanın yanında milletimizin istikbalde istiklalinin de temel metni olma özelliğine haizdir” diyen Özkan, şunları kaydetti:

 “İstiklal Marşı sıradan bir marş, müellifi de sıradan bir şair değildir. Böyle bir marşı yazabilmek için iyi bir şair olmak, o günleri yaşamak yetmez. Dava adamı olma haysiyeti, milli şuur ve mücadele ruhuna da sahip olmak gerekir. Bir kez daha bu önemli günde Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın derken, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bize yurt edinmesinde katkısı bulunan vatan evlatlarını rahmetle anıyorum.”

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!