Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Yozgat İl Müftü vekili Süleyman Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bugün başladığını ve 21 Nisan’a kadar devam edeceğini kaydetti.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 2 dk
visibility 95
update 03:12
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

İki hafta boyunca il ve ilçe müftülükleri tarafından bir dizi program düzenleneceğini dile getiren Eroğlu, “ Efendimiz’i (a.s) anma, anlama yaşama yaşatmaya dair programlara imza atmaya çalışacağız. Bu çerçevede tevhidi inancı, vahdet anlayışı konusunda farkındalık oluşturma ve bu konulara dikkat  çekebilme, bilinç ortaya koyma adına Diyanet İşleri Başkanlığımızca önceden belirlenen Hz. Peygamber ve Vahdet teması gündeme taşınacak” diye konuştu. Eroğlu, programlarda insanlığı yaşatmak diriltmek için gelin birlik olalım çağrısı çerçevesinde tevhid ve vahdet anlayışının boyuna programlarımızda icra edileceğini söyledi.

Haftanın başlangıcının bugün  Çapanoğlu Camiinde okutulacak mevlit ve hatim programı ile yapılacağını bildiren Eroğlu, “Namaz sonrasında esnaf ziyareti olacak. Takip eden günlerde de programlarımız tek tek icra edilecek. 12 Nisan tarihinde Yimpaş AVM konferans salonunda rektör yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse hoca konferans verecek. 11 Nisan tarihinde cezaevinde bir program olacak. 15 Nisan’da İlahiyat Fakültesiyle konferans programımız var. Bozok Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey hocamız tarafından konferans verilecek. 18 Nisan tarihinde hanımlara özel program düzenleyeceğiz. Büyük Sinemada yapacağımız programda Kuran Kursları arası siyeri  nebi bilgi yarışması finalini yapacağız. İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Nuran Döner,  hanımlara yönelik konferans verecek” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Kutlu Doğum’un finalinin 21 Nisan’da Bozok Üniversitesi’nde yapılacağını ve burada konferans vermek üzere Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın geleceğini kaydetti.   üniversite gençliği ile bir araya  gelerek ‘kutlu doğum aşı’ ikramı yapılacağını anlatan  Eroğlu, “Kutlu Doğum etkinlikleri arasında huzurevi, rehabilitasyon, hasta ziyaretleri gibi etkinlikler de yer alacak” dedi

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!