Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, Irak Cephesi'nde kazanılan Kut'ül Amâre Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Kutlama programında, Bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferin 100. yılına özel hazırlanan belgesel izlendi.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 1 dk
visibility 99
update 22:03
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

AK Parti Yozgat İl teşkilatı tarafından düzenlenen programa AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Kadın Kolları başkanı İhsaniye Altınok ve partililer katıldı.

Kutlama programı, Bir İngiliz tümeninin bütün personeli ile birlikte esir alındığı eşsiz bir zaferin 100. yılına özel hazırlanan belgesel izlendi.

İl başkanı Harun Lekesiz, Kut'ül Amare Zaferi'nin unutulmaması gereken bir kazanım olduğunu vurguladı. Lekesiz, Osmanlı Ordusu'nun 100 yıl önce Irak'ın Kut bölgesinde 147 gün süren kuşatmada 13 bin İngiliz askerini esir alarak İngilizlere en ağır yenilgiyi yaşattığı Kut'ül Amare Zaferi, bu yıl tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti.

Bu savaşın, İngilizlerin yenilebilir olduğuna örnek bir zafer teşkil ettiğini belirten Lekesiz, "Çanakkale Zaferi 1950'lere kadar nasıl kutlanmadıysa, Kut'ül Amare de daha vahim olarak günümüze kadar neredeyse hiç kutlanmadı. Kut'ül Amare tıpkı Çanakkale Zaferi gibi özgüvenimizi tazeleyen ve unutulmaması gereken bir başarı. Biz gençlere bu zaferleri öğreterek, ileriye daha sağlam bakmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!