Kadışehri Gezginleri Döndü

Yozgat’ın Kadışehri Kaymakamlığı tarafından 27-28-29 Kasım tarihlerinde Hami-Yet anne ve çocukları, Şehit yakınları, Gaziler ve aileleriyle birlikte başarılı öğrencilere Konya-Nevşehir gezisinden döndü.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 1 dk
visibility 109
update 21:50
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Kadışehri Gezginleri Döndü

27 Kasım Cuma akşam 23:00'da Kadışehri’nden hareket eden gezi gurubunun ilk durağı Konya oldu. Sabah kahvaltısından sonra sırayla Alaaddin Tepesi ve Camii, Karatay Müzesi, İplikçi Camii, Şems-i Tebriz’i Camii ve Türbesi, Aziziye Camii, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Türbesi müzesini ziyaret etmiş, Meram Bağları ve Meram Tepesini rehber eşliğinde hem görüp hem de görülen yerler hakkında bilgi aldılar.

Akşam yemeğinden sonra Konya Belediyesinin Mevlana Kültür Merkezinde düzenlemiş olduğu Semazen gösterisine katılan gurup, sabah kahvaltısından sonra ikinci durağı olan Nevşehir’e hareket etti. Güvercinlik vadisinden başlayan Nevşehir turu Uçhisar kalesi, Cevizli Bağ, Göreme Panorama, Paşa Bağları, Üç Güzeller, Zelve Harabeleri, Ürgüp, Peri Bacalarıyla gezildi. Ayrıca gezi grubu çanak çömlek atölyesine gidip, nasıl yapıldığını, bir çanağın nasıl şekil aldığını hem dinleyerek hem de görerek öğrendi.

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!