Alperenler Çanakkaleyi Kutladı

Çanakkale Ruhu; Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin Kara Yakup köyünden bıyıkları terlememiş, Kınalı Hasan’ın annesi tarafından vatana, milleteve Allah’a(cc) adanmasıdır diyen Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanı Mustafa Çıtak; Emaneti korurken, yapmamız gereken Çanakkale ruhunu kendi hayatımıza uygulamak, nesillerimize öğretmektir” dedi.

Necdet Demirel
edit YAZAR Necdet Demirel arrow_forward
calendar_month 15 Ara 2025
schedule 2 dk
visibility 109
update 21:46
share
Bu haberi paylaş
Facebook X WhatsApp
Alperenler Çanakkaleyi Kutladı

Yozgat Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet meydanında açıklama yaptı.

İl Başkanı Çıktak yaptığı açıklamada; “Çanakkale Zaferimizin 100. yılında başta Çanakkale Muharebeleri olmak üzere değişik cephelerde toprağa düşerek; toprağı vatanlaştıran şehitlerimizeCenab-ı Hak’tan rahmet diliyor; Sizleri Alperen Ocakları Yozgat İl Başkanlığı olarak saygıyla selamlıyoruz” dedi.

Bizim inancımızda vatan kutsaldır diyen Yozgat Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Çıtak; Tıpkı bayrak gibi tıpkı ezan gibi, tıpkı hürriyet gibi, su gibi, ekmek gibi. Zira vatan, üzerinde hürriyeti iliklerimize kadar hissettiğimiz yerin adıdır. Eğer hürriyetimiz yoksa varlığınızın da bir kıymeti yoktur.İşte bunu şuurve iman haline getirmiş ecdat hürriyetini tehdit eden düşmana karşı canını siper etmiş; bugün üzerinde hür bir şekilde hayatımızı sürdürdüğümüz vatanımızı bize emanet etmiştir. Bugün bize düşen, ecdadın canı vererek bize bıraktığı emaneti layıkıyla korumaktır” diye konuştu.

İl Başkanı Çıtak “Emaneti korurken, yapmamız gereken Çanakkale ruhunu kendi hayatımıza uygulamak ve nesillerimize öğretmektir. Peki, nedir, nasıldır Çanakkale Ruhu?

Çanakkale Ruhu; İstiklal Marşı şairimiz merhum Akif’imizin haykırdığı gibi;Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi Bedr’inarslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Dediği ruhtur.

Çanakkale Ruhu; Asım’ın nesli…diyordum ya..nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek. Dediği ruhtur.

Çanakkale Ruhu; Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!Dediği ruhtur.

Çanakkale Ruhu; Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin Kara Yakup köyünden bıyıkları terlememiş, Kınalı Hasan’ın annesi tarafından vatana, milleteve Allah’a(cc) adanmasıdır.

Çanakkale Ruhu; 57.Alay Komutanı Yarbay Hasan Bey’in ölü numarası yapan bir Fransız askeri tarafından bıçaklanması sonucunda şehadet şerbetini içmek üzere iken ayağa kaldırılmasını istemesi ve

“Niye zahmet buyurdunuz ya Resulullah?”  ifadeleriyle ruhunu teslim etmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 100. yılında aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor; merhum İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in İstiklal Marşımızda uyardığı üzere tüm milletimize sesleniyoruz.

Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme tanı:

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme,dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.dizeleriyle sözlerine son verdi. 

Bu haberi nasıl buldunuz?

chat_bubble Yorumlar (0)

İpucu: Giriş yapın veya misafir olarak yorum yapabilirsiniz.

⚠️ Misafir yorumlar moderasyon onayından sonra yayınlanır.

chat_bubble

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!